Dat zwemvest doet niemand anders je aan

Zelfredzaamheid E-Learning

Iedereen die weleens gevlogen heeft kent het wel, de instructies van de cabinecrew. Waarbij vooral dat gele zwemvest redelijk bekend is en wat je vooral nooit hoopt aan te moeten trekken. Nou eigenlijk draait het hier bij deze cursus ook om, je hoopt deze kennis nooit te moeten toepassen maar je zal zelf het zwemvest aan moeten trekken om boven water te blijven als dat nodig is. Kortom het draait om eigen veiligheid eerst.

We zijn met zijn allen steeds vaker op ons zelf aangewezen, en ook al is Google zo nu en dan je beste vriend er zijn situaties waarbij er geen tijd is om dingen aan Google te vragen. Op die momenten moet je toch echt zelf het hoofd boven water houden. Wat voor momenten wij over praten? De momenten dat er brand in je huis ontstaat, of dat jij of je huisgenoot van de trap afvalt. Van die ‘stomme kleine’ ongelukjes, die ons allemaal kunnen overkomen. En dat het gebeurt dat is een gegeven, maar hoe jij reageert dat is te trainen.

De training Zelfredzaamheid is online beschikbaar en is voor vele andere al een eye-opener geweest. Want heb jij er bijvoorbeeld al weleens aan gedacht hoe uit je eigen huis te vluchten in geval van nood? Of hoe goed jouw huisnummer zichtbaar is voor de ambulance als die moet komen? Zomaar een tweetal dingen, maar de cursus is nog veel meer. Ergonomie, brand, ontruiming, spoedeisende hulp, niet-spoedeisende hulp, allemaal onderwerpen die aan bod komen. Kortom zeer divers, maar zeer noodzakelijk!
Zorg ervoor dat jij je eigen ‘zwemvest’ altijd bij je draagt en dat je dus voldoende kennis paraat hebt om in geval van nood te kunnen zwemmen. En help daarbij ook direct jouw omgeving om het hoofd boven water te houden!

Wat moet je weten over deze cursus?

Doelgroep en toelatingseisen

Examen

Cursusduur

Wat leer je allemaal tijdens de cursus?

Onderwerpen die tijdens de E-learning Zelfredzaamheid aan bod komen, zijn:

  • Veilige thuiswerkplek
  • Preventieve technische voorzieningen
  • Brandveiligheidscheck
  • Alarmeren van professionele hulpdiensten
  • Stappenplan om te vluchten
  • Brand blussen

Veelgestelde vragen

Lijkt deze cursus erg op de BHV cursus?

Ja, maar er zit geen praktijkgedeelte bij deze E-learning en het is meer gericht op thuiswerken.

Krijg ik een certificaat na het afronden van de E-learning?

Ja, je krijgt een echt Classmate certificaat.

Waarom zou ik deze cursus doen?

Omdat het juist in deze tijd van thuiswerken belangrijk is dat je jezelf en je huisgenoten kunt redden bij een calamiteit.