Yo leermeester! Voeg mij even toe op Insta!

Leermeester

Mensen zien groeien. Talent tot ontwikkeling zien komen. Iemand enthousiast weten te maken. Dromen kunnen laten uitkomen. Dit zijn allemaal dingen die jij als leermeester zou kunnen doen. Maar spreek jij wel de taal van de leerling? Weet jij de leerling van nu te raken? Als leermeester van nu wordt er zoveel meer van je verwacht dan alleen het overdragen van kennis. In onze ogen maakt dit het vak leermeester zoveel leuker.

In onze cursus Leermeester dagen wij je uit, wij bereiden je voor om de leerling van nu goed te begeleiden. Aandacht verdient aandacht, want alles wat je aandacht geeft groeit, maar de aandacht moet wel aankomen. Er is dan ook niets zo belangrijk dan op een goede manier kennis over te dragen en de juiste taal te spreken van degene die jij verder wilt helpen in zijn of haar carrière.

Samen moet we zorgen voor de toekomst en jij kan daarin het verschil maken als leermeester. Volg daarom nu de cursus Leermeester en zorg ervoor dat jouw talenten zich kunnen ontwikkelen tot vaklieden. Een goede leermeester is de toekomst van het bedrijf. Om erkend leerbedrijf te worden en te blijven, moet er minimaal één gediplomeerd leermeester binnen je bedrijf werkzaam zijn.

 

Wat moet je weten over deze cursus?

Doelgroep en toelatingseisen

Je hebt geen vooropleiding nodig. Leermeester worden is vooral heel veel doen en heel veel oefenen, er gevoel bij krijgen. Vandaar dat wij deze cursus niet 100% online aanbieden. Uiteraard kunnen we je wel via de E-learning helpen met je theorie.

Examen

Het SVH examen Leermeester bestaat uit drie examenonderdelen: portfolio (huiswerkopdracht), theorie-examen bestaande uit meerkeuzevragen en praktijkexamen Coachen & Begeleiden. Geen zorgen, wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de examens deelneemt.

Cursusduur

Drie lesdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur. Tussen deze dagen zit steeds twee weken. In de tussentijd zorg je ervoor dat je portfolio af is en op de laatste dag zijn de officiële SVH examens Coachen en begeleiden en Theorie .

Wat leer je allemaal tijdens de cursus?

Als leermeester ben je onmisbaar voor de ontwikkeling van (jonge) medewerkers in de horeca.

Met de cursus SVH Leermeester geef je het vakmanschap door aan nieuwe medewerkers. Na de cursus heb je een goed inzicht in onderstaande werkprocessen en kun je deze toepassen in de praktijk:

  • Het werven en selecteren van je nieuwe (lerende) medewerkers
  • Het introduceren en inwerken van je (lerende) medewerkers
  • Het zichzelf blijven ontwikkelen
  • Het beoordelen van je (lerende) medewerkers
  • Het begeleiden van je (lerende) medewerkers
  • Het bespreken en bepalen van het begeleidingstraject

Veelgestelde vragen

Wat is de meerwaarde van het SVH diploma Leermeester?

Met het diploma op zak beschik je over alle theoretische kennis en praktische vaardigheden om je medewerkers goed te kunnen begeleiden, te beoordelen en op te leiden binnen een leerbedrijf. Je kunt nieuwe medewerkers werven, selecteren, introduceren en inwerken. Je weet hoe je je medewerkers het beste kunt stimuleren om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ook het bespreken van het begeleidings- en opleidingstraject heb je goed onder de knie.

In het verleden heb ik al één van de drie examenonderdelen behaald, wat nu?

Als je geslaagd bent voor één van de examens ontvang je een SVH certificaat Leermeester. Heb je alle drie de examenonderdelen behaald, dan ontvang je automatisch het SVH diploma Leermeester. Het SVH certificaat Leermeester is 24 maanden geldig, vanaf de datum die op het certificaat vermeld staat. Dit betekent dat je binnen 24 maanden na die datum ook de overige certificaten SVH Leermeester behaald moet hebben, om in aanmerking te komen voor het SVH diploma Leermeester. Is je SVH certificaat Leermeester niet meer geldig, dan moet je opnieuw examen afleggen.