Ben jij uitsmijter of horecaportier?

Horecaportier

Ben jij trots op de bijnaam ‘uitsmijter’ die al jarenlang gegeven wordt aan het eerste gezicht van vele mooie horecazaken? Of ben jij meer een horecaportier? Jij bent in ieder geval degene die als eerste gezien wordt door de gasten. Jij geeft die eerste o zo belangrijke indruk, jij kan het verschil maken!

Als horecaportier ben je tegenwoordig niet meer die grote man of vrouw bij de voordeur die met een norse blik mensen de toegang ontzegt. Tegenwoordig ben je gastheer of gastvrouw, het visitekaartje van het bedrijf, maar je bent ook nog steeds de probleemoplosser, degene die zorgt voor de veiligheid van gasten en medewerkers en weet om te gaan met onverwachte situaties.

Spreekt het jou aan om horecaportier te worden? Dan is het niet een kwestie van het juiste tenue aantrekken en bij de ingang gaan staan, nee het SVH diploma Horecaportier is verplicht. Tijdens onze cursus Horecaportier bereiden wij jou hier op voor. Je leert de juiste balans te vinden tussen the good guy en the bad guy. Wij helpen je om zelfverzekerd en met de juiste kennis aan de deur te staan, maar we bereiden je ook voor op eventuele calamiteiten. Want weet jij wat jouw rechten en plichten als horecaportier zijn bij een calamiteit volgens de Wet Particuliere Beveiligingsbedrijven en Recherchebureaus?

Ga jij met ons de uitdaging aan om het imago van de uitsmijter, uhm ik bedoel horecaportier, te veranderen? Meld je dan aan voor de cursus en zorg voor het security gevoel bij jouw gasten.

Wat moet je weten over deze cursus

Doelgroep en toelatingseisen

Iedereen die horecaportier is of wil worden en iedereen die aangesteld is voor de beveiliging van personen en goederen binnen een horecabedrijf. Je hebt geen vooropleiding nodig voor deze cursus.

Examen

SVH theorie-examen Horecaportier bestaande uit meerkeuzevragen en SVH praktijkexamen waarin jouw optreden als aankomend horecaportier wordt beoordeeld.

Cursusduur

1 lesdag van 09.00 uur tot 17.00 uur gevolgd door 1 examendag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Wat leer je allemaal tijdens de cursus?

Onderwerpen die tijdens de cursus Horecaportier aan bod komen, zijn:

  • Arbeidsomstandigheden
  • Alcoholmisbruik en drugsgebruik
  • Sociale vaardigheden
  • Rechts- en wetskennis
  • Veiligheidspreventie
  • Oefenen van diverse rollenspellen

 

Tijdens de cursusdag Horecaportier word je je bewust van je verantwoordelijkheden en het effect van je eigen gedrag.

Veelgestelde vragen

Is ieder horecabedrijf dat met portiers werkt, volgens de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus verplicht om gediplomeerde portiers in dienst te hebben?

Ja, dit ben je verplicht. En daarnaast heb je als horecaportier de belangrijke en verantwoordelijke taak om elke gast onbezorgd en veilig te laten genieten in bijvoorbeeld een discotheek, café of nachtclub.

Moet ik zelf het SVH examen Horecaportier aanvragen?

Nee, dat doen wij voor je! De dag na de lesdag leg je het SVH examen Horecaportier af. Het examen Horecaportier bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het theoretisch examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Het praktijkexamen bestaat uit een rollenspel van maximaal 15 minuten.