Leermeester + plus = Leermeester+

Leermeester+

Je bent al SVH Leermeester, maar wil meer? Kijk dan eens naar onze SVH cursus Leermeester+. Als leermeester doe je er alles aan om jouw leerlingen goed te begeleiden. Als SVH Leermeester+ kun je je leerlingen ook nog gaan belonen met een SVH branchediploma. Welteverstaan het KAS of BAS diploma voor Keukenassistent of Bedieningassistent. Jij spreekt als Leermeester al de taal van de leerling als, nu is het zaak dat de leerling ook jouw taal gaat spreken!

Als SVH Leermeester+ kun je nog meer een verbindende rol gaan spelen binnen jouw team. Iedereen is anders en juist daar leer jij mee om te gaan. Met als uiteindelijk doel je medewerkers te behouden, te enthousiasmeren en te motiveren voor het horecavak.

Onze cursus Leermeester+ bereidt jou voor op een uitdagende rol in de toekomst. In twee lesdagen leren we jou om ontwikkelplannen te maken en om verschillende didactische vaardigheden en gedragskenmerken te herkennen. Zodat de horeca uiteindelijk niet meer zonder jou kan. Samen moeten we zorgen voor een goede opvolging in dit mooie vakgebied. Ga jij deze uitdaging met ons aan?

Wat moet je weten over deze cursus?

Doelgroep en toelatingseisen

Je kunt aan deze cursus deelnemen als je het SVH Diploma Leermeester al bezit of als je een docent bent met een tweedegraads of eerstegraads lesbevoegdheid of met een didactische aantekening. Daarnaast heb je natuurlijk een gezonde dosis motivatie nodig om je lerende en nieuwe medewerkers optimaal te kunnen coachen en begeleiden.

Examen

Het SVH examen Leermeester+ bestaat uit het schrijven en daarna het mondeling verdedigen van je eigen portofolio. Geen zorgen, wij zorgen ervoor dat je hier door de docent goed op voorbereid wordt.

Cursusduur

Twee lesdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur en een examendag van 09:00 uur tot 17.00 uur. Tussen deze dagen zit steeds 3 weken. In de tussentijd zorg je ervoor dat je portfolio 100% klaar is om door jou mondeling gepresenteerd en verdedigd te worden.

Wat leer je allemaal tijdens de cursus?

Als Leermeester+ ben je de toekomst voor de horeca! Jij bent degene die de toekomstige horecatalenten gaat opleiden, zodat jij later rustig van jouw pensioen kan genieten.

Met de cursus SVH Leermeester+ geef je het vakmanschap door aan nieuwe medewerkers inclusief diploma voor hen. Na de cursus heb je een goed inzicht in onderstaande werkprocessen en kun je deze toepassen in de praktijk:

  • Een inschatting van je lerende medewerker maken
  • Een ontwikkelplan voor je lerende medewerker maken
  • Didactische principes en vaardigheden
  • Gedragskenmerken van lerende medewerkers herkennen

Veelgestelde vragen

Wat is de meerwaarde van het SVH diploma Leermeester?

Met het diploma op zak beschik je over alle theoretische kennis en praktische vaardigheden om je medewerkers goed te kunnen begeleiden, te beoordelen en op te leiden binnen een leerbedrijf. Je kunt nieuwe medewerkers werven, selecteren, introduceren en inwerken. Je weet hoe je je medewerkers het beste kunt stimuleren om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ook het bespreken van het begeleidings- en opleidingstraject heb je goed onder de knie.

In het verleden heb ik al één van de drie examenonderdelen behaald, wat nu?

Als je geslaagd bent voor één van de examens ontvang je een SVH certificaat Leermeester. Heb je alle drie de examenonderdelen behaald, dan ontvang je automatisch het SVH diploma Leermeester. Het SVH certificaat Leermeester is 24 maanden geldig, vanaf de datum die op het certificaat vermeld staat. Dit betekent dat je binnen 24 maanden na die datum ook de overige certificaten SVH Leermeester behaald moet hebben, om in aanmerking te komen voor het SVH diploma Leermeester. Is je SVH certificaat Leermeester niet meer geldig, dan moet je opnieuw examen afleggen.