Oefening baart kunst!

BHV Herhalingscursus E-learning en Praktijkdag

O, o, ben jij je superpower aan het verliezen? Hoe zat het ook alweer met die collega die zich heeft verbrand aan het tosti-ijzer, koelen met stromend water of koelen met ijs? En dat kleine brandje dichtbij het pand, nadat iemand zijn sigaret niet goed had uitgedrukt, blussen met water of met schuim? Of durf je niet meer naar voren te stappen op het moment dat het moet? Dan is er geen tijd te verliezen en is het tijd om je BHV-power te reloaden! Maar het is niet alleen informatie die we herhalen, de herhalingscursus BHV brengt je ook op de hoogte van nieuwe inzichten, veranderingen in benadering. De wereld van BHV is constant in ontwikkeling.

Laat ons die trigger zijn, jou uitdagen en jou het vertrouwen geven dat jij er weer 100% klaar voor bent. En mocht de trigger vanuit jezelf er niet zijn, wist je dat het ook gewoon een verplichting is om te zorgen dat jouw kennis en kunde op peil is als BHV’er? En je diploma laten verlopen is ook zonde nu je al zover bent.

Voor de herhalingscursus BHV met E-learning heb je een BHV basisdiploma nodig. Kan het ook volledig via E-learning? Nee, dat kan niet. Wij zijn namelijk van mening dat je alleen een echte goede BHV’er kan worden als je jouw kennis en vaardigheden in de praktijk oefent! Kies dus voor een eendaagse cursus op een locatie bij jou in de buurt of voor een E-learning gevolgd door een halve praktijkdag.

Wat moet je weten over deze cursus?

Doelgroep en toelatingseisen

BHV’ers die hun kennis en vaardigheden willen trainen en het diploma met één jaar willen verlengen. Een geldig basisdiploma BHV is verplicht.

Examen

Je wordt beoordeeld op je praktijkverrichtingen voor de onderdelen Eerste Hulp en Brandbestrijding & Ontruiming.

Cursusduur

De theorie bestudeer je via E-learning, je bepaalt dus je eigen tijd, plaats en tempo. We verwachten dat je hier een uur of vier mee bezig bent. Daarna is de praktijkdag van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Wat leer je allemaal tijdens de cursus?

Weet je alle theorie nog?

Je oefent de hoofdpunten van de Basiscursus BHV. Even weer de superpower kennis uploaden over:

  • – Spoedeisende eerste hulp
  • – Niet spoedeisende eerste hulp
  • – Brand en Ontruiming

Oefenen we dit ook?

Ja,er moet geoefend worden en sterker nog, daar wordt jij op beoordeeld. Alleen als je alle praktijkhandelingen goed doet, slaag je voor de cursus. Niet bang zijn hoor, onze docenten zijn echt goed en helpen je hiermee.

Is de herhaling BHV elk jaar hetzelfde?

Nee, we zijn continu in beweging. We veranderen niet om te veranderen, maar houden je graag op de hoogte van actuele nieuwsitems. Zo dagen we jou ook uit om na te denken, want elke BHV situatie is altijd anders. Je leert dus je hersenen gebruiken en je kennis om te zetten naar de praktijk.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de cursus BHV en EHBO?

Een BHV’er leert ongelukken te voorkomen, een beginnende brand te bestrijden, eerste hulp te bieden en duidelijk te communiceren met de professionele hulpdiensten. De Arbowet vereist dat er in (bijna) elk bedrijf een of meerdere BHV’ers aanwezig zijn. Dat geldt niet voor EHBO’ers. De EHBO training gaat uitgebreider in op het verzorgen van verwondingen. Het onderdeel brandbestrijding en ontruiming wordt niet geoefend bij EHBO.

Hoe weet ik of en hoeveel BHV’ers er in mijn bedrijf moeten zijn?

Het aantal BHV’ers wordt bepaald aan de hand van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E).  Je bent wettelijk verplicht om deze op te stellen voor je bedrijf.

Hoe vaak moet een bedrijfshulpverlener op herhaling?

In de wet staat dat je jouw deskundigheid en ervaring op het gebied van BHV op peil moet houden. Je moet dit ook registreren. Classmate stelt als eis dat een BHV’er ieder jaar een Herhalingscursus BHV moet volgen om up-to-date te blijven. De certificaten hebben daarom een geldigheidsduur van één jaar.