Allergenen
Één suikerkorrel weegt 1 milligram. Als je die door tien deelt, kom je op 0,1 milligram. Dat is dus eigenlijk bijna niks. Maar 0,1 milligram pinda is voldoende om een anafylactische shock te veroorzaken. Een wat? Een anafylactische shock, een ernstige allergische reactie op allergenen. En nu we het over allergenen hebben, wist jij dat die ook aanwezig kunnen zijn in een cocktail? Dit zijn slechts een tweetal feiten over allergenen die je moet weten.
Als je namelijk niet weet wat het werken met allergenen inhoudt, dan kan dit levensbedreigende situaties opleveren. Jij bent samen met je team verantwoordelijk voor je gasten en daar hoort ook de verantwoordelijkheid bij voor het voeren van een goed allergenenbeleid. Hoe je dat doet? Dat leren wij jou tijdens de cursus Allergenen.
Je leert alles over de 14 meest belangrijke allergenen en wat ze kunnen veroorzaken bij jouw gast. We leren je om allergenen veilig te verwerken en hoe je jouw gasten hierover moet informeren. Van het maken van een stappenplan tot en met het voldoen aan de wettelijk eisen die gelden voor alle bedrijven die voeding en/of drank bereiden.
Durf jij na deze cursus nog te zeggen: “Het is maar een pinda!”? Wij zijn er klaar voor om je kennis uit te breiden of op te frissen. Zowel online als offline staan wij voor je klaar.
Wil je liever twee vliegen in één klap slaan? Volg dan de cursus HACCP-Allergenen. Offline kun je hiermee in één dag niet één, maar zelfs twee certificaten halen. Uiteraard is deze cursus ook online beschikbaar. Met de aanvullende HACCP kennis ben je nog beter in staat om je voedselveiligheidsplan in orde te maken.