Je moet niet dronken dat ik denken ben!

Sociale Hygiëne Online Leren met docent

Pardon? Wat zeg je? Sociale Hygiëne?

Wat een vreemde naam! En daar zijn wij het volledig mee eens. Waar moet een cursus Sociale Hygiëne over gaan? Wij noemen het dan ook liever de cursus Sociale Veiligheid, maar dat zorgt weer voor verwarring bij de exameninstantie. Kortom we houden het bij Sociale Hygiëne, maar bedoelen Sociale Veiligheid. Snap jij het nog? Ach, wat maakt het uit.

De cursus Sociale Hygiëne leert je een zo veilig mogelijk omgeving te creëren voor jou, je collega’s en je gasten. We geven je achtergrondkennis over alcohol, drugs en gokken. Interessant hoor ik je denken? Krijg ik dan ook een testpakket? Nee, dat doen we niet! Deze kennis is nodig om te begrijpen waar bepaalde vormen van gedrag, die een risico met zich mee brengen, vandaan komen. Risicogedrag vertonen mensen niet alleen maar wanneer ze onder invloed zijn, soms is één woord al genoeg om een bepaald gedrag te ontlokken.

Bij het creëren van een zo veilig mogelijke omgeving gaat het niet alleen om hoe om te gaan met mensen, maar ook met regels, zoals de Alcoholwet, inrichtingseisen, brandveiligheid en technische voorzieningen.  En o ja, je bent verplicht om aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen als je alcohol schenkt en/of verkoopt.

Ga aan de slag en zorg dat jouw bedrijf de veiligheid van jouw gasten en medewerkers kan garanderen en voldoe tegelijkertijd aan de wettelijke eisen en voorkom hiermee hoge boetes. Je hebt geen vooropleiding nodig voor deze cursus.

Kies je voor het online leren met docent, dan volg je eerst onze E-learning Sociale hygiëne. Je bepaalt zelf wanneer en waar je studeert. Daarna neem je deel aan een online les van 4 uur met onze docent. Dit heeft uiteraard pas zin als je zelf de volledige E-learning hebt doorlopen. De docent is er namelijk niet om alles voor te kauwen, de docent is er om jouw kennis te toetsen, nog wat laatste inzichten mee te geven en uiteraard om al jouw vragen te beantwoorden, domme vragen bestaan immers niet. Voor het examen Sociale Hygiëne moet je wel even de deur uit. Gezien de vele locaties waar het examen afgenomen wordt, is dit gelukkig nooit ver. Wij plannen het examen samen met je in!

Wat moet je weten over deze cursus?

Doelgroep en toelatingseisen

Ondernemers, leidinggevenden en medewerkers van horecabedrijven en slijterijen. Beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, verenigingen, buurthuizen of instellingen. Je hebt geen vooropleiding nodig voor deze cursus.

Examen

Tijdens je E-learning nemen wij contact met je op om een datum in te plannen voor het officiële SVH examen. Helaas kun je het SVH examen voorlopig nog niet vanuit huis doen!

Cursusduur

Je maakt thuis eerst de E-Learning en sluit vervolgens aan bij een online les. De online les duurt 4 uur en wordt gegeven op dinsdagochtend, woensdagmiddag, donderdagavond of zaterdagochtend.

Wat leer je allemaal tijdens de cursus?

Onderwerpen die tijdens de cursus Sociale Hygiëne Online Leren met docent aan bod komen, zijn:

  • Omgaan met gasten
  • Bedrijfsformule
  • Gastvrijheidsformule
  • Alcoholwet (voorheen Drank- en Horecawet)
  • Regelhandhaving
  • Omgaan met intimidatie, agressie en geweld
  • Gespreksmodellen
  • Alcoholbeleid, drugsbeleid en gokbeleid
  • Inrichtingseisen en voorzieningen
  • Veiligheid in het horecabedrijf

Veelgestelde vragen

Moet ik zelf het examen aanvragen?

Wij zijn er om jou te ontlasten dus ook bij het aanvragen van een examen of herexamen. Bij het Online Leren met Docent zullen wij contact met je opnemen om het examen in te plannen.

Hoeveel vragen zitten er in het examen Sociale Hygiëne van het SVH en hoeveel fouten mag ik maken?

Het examen Sociale Hygiëne van het SVH bestaat uit 40 vragen. Wanneer je niet meer dan 11 fouten maakt, ben je geslaagd.

Moet ik als ondernemer/eigenaar van het bedrijf ook aan de eis Sociale Hygiëne voldoen als mijn bedrijfsleider dit diploma heeft?

Ja, ook als ondernemer/eigenaar moet je aan de eis Sociale Hygiëne voldoen. Iedereen die op de vergunning vermeld staat, dient het diploma Sociale Hygiëne in zijn/haar bezit te hebben. Zelfs wanneer de persoon op de vergunning niet in het bedrijf werkt.

Is het mogelijk om twee cursussen tegelijk te volgen?

Ja, dat is geen probleem. Je kan er zoveel tegelijk doen als je wilt, maar misschien is het makkelijker om 1 cursus tegelijk te doen.