Vastgeroest? Ik doe het al 30 jaar zo!

Leermeester Herhalingscursus

“Beste leerling, het gaat al 100 jaar zo in de horeca!” Hoor jij jezelf dit weleens zeggen of komt deze gedachte weleens bij je op? Dan is het tijd voor actie! Wij zijn blij met iedere leermeester die hart heeft voor de horeca, maar wij worden nog gelukkiger van leermeesters die de toekomst kunnen inspireren. En juist deze leerlingen, die de toekomst gaan vormen, die spreken alweer een andere taal dan de leerlingen van 5 jaar geleden.

Met nieuwe inzichten en wat oja momentjes weten wij zeker dat we jou weer helemaal up-to-date kunnen krijgen met onze cursus Leermeester Herhaling. We gaan dieper in op de veranderingen in het leidinggeven en laten je onder andere zien hoe we meer uit de nieuwe generatie kunnen halen. Het leermeesterpak zal je na deze cursus weer als gegoten zitten. Samen gaan we er alles aan doen om jou klaar te stomen om huidige en nieuwe medewerkers meer aan je te binden. Je in staat te stellen om collega’s te inspireren en motiveren, zodat de kans klein is dat ze weggaan. Een positieve vibe bindt immers en wie wil er nu niet met plezier naar zijn werk gaan?

Durf jij jezelf open te stellen en weiger jij te zeggen: “Hoezo? Ik weet toch al hoe het moet.” Dan staan wij klaar voor om jou te inspireren, zodat het leermeesterjasje daarna net weer wat beter zal zitten. 

Wat moet je weten over deze cursus?

Doelgroep en toelatingseisen

Om aan deze cursus deel te nemen dien je te beschikken over het SVH diploma Leermeester. Heb je dit nog niet, kijk dan bij de cursus Leermeester. 

Examen

Eindelijk een cursus zonder examen, je kennis en vaardigheden worden getraind en verder ontwikkeld. Je krijgt na deelname natuurlijk wel een mooi certificaat van ons.

Cursusduur

In één lesdag van 10.00 uur tot 16.00 uur zorgen we dat we je kennis en vaardigheden weer uploaden.

Wat leer je allemaal tijdens de cursus?

Een leven lang leren!

Tijdens de Herhalingscursus Leermeester word je op een inspirerende manier bijgeschoold. Je oefent het coachen en begeleiden volgens de nieuwste methodiek, verkrijgt een beter inzicht in verschillende situaties en werkprocessen en wisselt ervaringen uit met collega-leermeesters. Ook leer je hoe je leerlingen kunt inspireren en krijg je waardevolle tips om je leerlingen naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus zijn:

  • Omgaan met Generatie Z
  • Intrinsieke motivatie en extrinsieke motivatie van leerlingen
  • Coachen en begeleiden, hoe ook alweer?
  • Kennis, vaardigheden en leerprocessen
  • Een aantrekkelijk leerbedrijf worden én blijven: vinden, binden, boeien en vasthouden!

Veelgestelde vragen

Kan ik zonder Leermeester diploma deelnemen?

Nee, zonder Leermeester diploma kan je niet mee doen. Basiskennis is een vereiste om de diepte in te gaan.

Krijg ik een officieel SVH diploma?

Nee, maar je krijgt wel het felbegeerde certificaat van Classmate!